当前位置: 首页 > 中考高考 > 高考题解析 > 高考英语题解析 > 正文

2017年高考英语天津卷试题及答案word版

[ 作者:佚名 文章来源:网络转载 更新时间:2017-6-9 19:29:54| 收藏本文 ]
在线投稿】【信箱投稿(qqs18@163.com)】 【背景:#EDF0F5 #FAFBE6 #FFF2E2 #FDE6E0 #F3FFE1 #DAFAF3 #FFFFFF 默认 字号:

2017年普通高等学校招生全国统一考试(天津卷)

英语笔试

本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共130分,考试用时100分钟。第I卷1至10页。第II卷11至12页。

答卷前,考生务必将自己的姓名,准考号填写在答题卡上,并在规定位置粘贴考试用条形码,答卷时,考生务必将答案写在答题卡上,答在试卷上的无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

祝各位考生考试顺利!

第I 卷

注意事项:

1. 每小题选出答案后,用铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如果改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。

2. 本卷共55小题,共95分。

第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

例:Stand over there___________ you’ll be able to see it better.

A. or B. and C. but D. while

答案是B。

1.—Albert’s birthday is on next Saturday, and I’m planning a surprise party for him.

—__________. I’ll bring some wine.

A. Sounds like fun B. It depends

C. Just a minute D. You are welcome

2. My room is a mess, but I __________clean it before I go out tonight. I can do it in the morning.

A. daren’tB.shouldn’tC.needn’tD.mustn’t

3. —I want to see Mr. White. We have an appointment.

—I’m sorry, but he is not ________ at the moment, for the meeting hasn’t ended.

A. busy B. active C. concerned D. available

4. She asked me _______ I had returned the books to the library, and I admitted that I hadn’t.

A. when B. where C. whether D. what

5. Mr. and Mrs. Brown would like to see their daughter _____, get married, and have kids.

A. settled down B. keep off C. get up D. cut in

6. Nowadays, cycling, along with jogging and swimming, _______ as one of the best all-round forms of exercise.

A. regard B. is regarded C. are regarded D. regards

7. —Michael was late for Mr. Smith’s chemistry class this morning.

—________? As far as I know, he never came late to class.

A. So what B. Why not C. Who cares D. How come

8. I ________down to London when I suddenly found that I was on the wrong road.

A. was driving B. have driven C. would drive D. drove

9. My eldest son, _______ work takes him all over the world, is in New York at the moment.

A. that B. whose C. his D. who

10. I was watching the clock all through the meeting, as I had a train ______.

A. catching B. caught C. to catch D. to be caught

11. It was when I got back to my apartment ______ I first came across my new neighbors.

A. who B. where C. which D. that

12. When you drive through the Redwood Forests in California, you will be _____ trees that are over 1,000 years old.

A. among B. against C. behind D. below

13. We offer an excellent education to our students. ________, we expect students to work hard.

A. On average B. At best C. in return D. After all

14. The hospital has recently obtained new medical equipment, _____ more patients to be treated.

A. being allowed B. allowing C. having allowed D. allowed

15. —Do you have Betty’s phone number?

—Yes. Otherwise, I ______able to reach her yesterday.

A. hadn’t been B. wouldn’t have been C. weren’t D. wouldn’t be

第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,掌握其大意,然后从16-35各题所给的A、B、C、D四个选项中,选春最佳选项。

At my heaviest I weighed 370 pounds. I had a very poor relationship with food: I used it to 16 bad feelings, to make myself feel better, and to celebrate. Worried about my health, I tried many different kinds of 17 but nothing worked. I came to believe that I could do nothing about my 18 .

When I was 50, my weight problem began to affect me 19 . I didn’t want to live the rest of my life with this 20 weight any more.

That year, I 21 a seminar where we were asked to create a project that would touch the world. A seminar leader shared her 22 story —she had not only 125 pounds, but also raised $25,000 for homeless children.

23 by her story, I created the As We Heal(痊愈), the World Heals 24 . My goal was to lose 150 pounds in one year and raise $50,000 25 a movement founded 30 years ago to end hunger. This combination of healing myself and healing the world 26 me as the perfect solution. zxx.k

27 I began my own personal weight program, I was filled with the fear that I would

28 the same difficulties that beat me before. While the 29 hung over my head, there were also signs that I was headed down the right 30 . I sent letters to everyone I knew, telling them about my project. It worked perfectly. Donations began 31 in from hundreds of people.

Of course, I also took some practical steps to lose weight. I consulted with a physician(内科医生), I hired a fitness coach, and I began to eat small and 32 meals. My fund-raising focus also gave me new motivation to exercise 33 .

A year later, I 34 my goal: I lost 150 pounds and raised $50,000! I feel that I’ve been given a second life to devote to something that is 35 and enormous.

16.A.addB. mixC. killD. share

17.A. dietsB. drinksC. fruitsD. dishes

18.A. heightB. abilityC. wisdomD. weight

19.A. temporarily B. recently C. seriouslyD. secretly

20.A.idealB. extraC. normal D. low

21.A. attended B. organized C. recommendedD. mentioned

22.A. folk B. successC. adventure D. science

23.A. Surprised B. Amused C. Influenced D. Disturbed

24.A. project B. business C. system D. custom

25.A. in search of B.in need of C. in place of D. in support of

26.A.scaredB. considered C. confused D. struck

27.A. As B.Until C.If D. Unless

28.A. get over B. run into C. look for D. put aside

29.A.excitmentB. joy C. anger D. fear

30.A.rowB. hall C. path D. street

31.A. breaking B. flooding C. jumping D. stepping

32.A. heavy B. full C. expenseD. healthy

33.A. regularly B. limitlessly C. suddenly D. randomly

34.A. set B. reached C. missed D. dropped

35.A. stressful B. painful C. meaningful D. peaceful

第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2.5分,满分50分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

A

Suppose you’re in a rush, felling tired, not paying attention to your screen, and you send an email that could get you in trouble.

Realisation will probably set in seconds after you’ve clicked “send”. You freeze in horrors and burn with shame.

What to do? Here are four common email accidents, and how to recover.

Clicking “send” too soon

Don’t waste your time trying to find out if the receivers has read it yet. Write another email as swiftly as you can and send it with a brief explaining that this is the correct version and the previous version should be ignored.

Writing the wrong time

The sooner you notice, the better. Respond quickly and briefly, apologizing for your mistake. Keep the tone measured: don’t handle it too lightly, as people can be offered, zx@xk especially if your error suggests a misunderstanding of their culture(i.e. incorrect ordering of Chinese names).

Clicking “reply all” unintentionally

You accidentally reveal(透露)to entire company what menu choices you would prefer at the staff Christmas dinner, or what holiday you’d like to take. In this instance, the best solution is to send a quick, light-hearted apology to explain your awkwardness. But it can quickly rise to something worse, when everyone starts hitting “reply all” to join in a long and unpleasant conversation. In this instance, step away from your keyboard to allow everyone to calm down.

Sending an offensive message to its subject

The most awkward email mistake is usually committed in anger. You write an unkind message about someone, intending to send it to a friend, but accidentally send it to the person you’re discussing. In that case, ask to speak in person as soon as possible and say sorry. Explain your frustrations calmly and sensibly—see it as an opportunity toclear up any difficulties you may have with this person.

36. After realising an email accident, you are likely to feel _______.

A. curious B. tired C. awful D. funny

37. If you have written the wrong name in an email, it is best to ________.

A. apologise in a serious manner

B. tell the receiver to ignore the error

C. learn to write the name correctly

D. send a short notice to everyone

38. What should you do when an unpleasant conversation is started by your “reply all” email?

A. Try offering other choices.

B. Avoid further involvement.

C. Meet other staff members.

D. Make a light-hearted apology.

39. How should you deal with the problem caused by an offensive email?

A. By promising not to offend the receiver again.

B. By seeking support from the receiver’s friends.

C. By asking the receiver to control his anger.

D. By talking to the receiver face to face.

40. What is the passage mainly about?

A. Defining email errors.

B. Reducing email mistakes.

C. Handling email accidents.

D. Improving email writing.

......

第三部分:写作

第一节:阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)

阅读短文,并按照题目要求用英语回答问题。

In the years of my growing up, Dad was strict with me. He made sure I made my bed and did my homework. He would call in advance to make sure there was no alcohol at the party. I got so angry with him for laying down the law. I would scream, “ I hate you!” Dad would yell back, “Good! I don’t care!” Deep down I knew he did.

One time at a party, I drank too much alcohol and got so sick. I said, “ Call my dad.” Next thing, Dad was carrying me to the car. I woke up the next morning, thinking I would definitely be criticised. As expected, I got a roasting, but I now understand why I need discipline.

Dad was 29 when he got his big roles in films. I had an early start at the age of nine with a role in a 1990s TV series, but it wasn’t until I finished film studies that I pursued my career as an actress. Like those early days for Dad, I faced lots of rejections. Working in such a competitive industry, I’ve sometimes thought, “ I can’t do this any more.”

Once, after a trip to Hollywood, I returned to Australia so depressed and spent months in my bedroom painting, listening to Eckhart Tolle’s music and trying to find myself again. Dad sat me down and said,“Alice, I know it’s hard, but it’s all about persistence(坚持不懈).”

Now I get to work with Dad a lot, which I love. We both passionate about acting, which comes from us being so interested in people. If it weren’t for Dad, I wouldn’t be where I am today. He’s my biggest fan, and when you have that in your life you can go a long way.

56. What rules did Alice’s father set for her when she was growing up?(no more than 15 words)

57. What does the underlined part in Paragraph 2 mean?(no more than 5 words)

58. What did Alice’s father do when she felt depressed?(no more than 5 words)

59. According to the last paragraph, what do Alice and her father have in common?(no more than 10 words)

60. What do you think of Alice’s father? Please explain.(no more than 20 words)

第二节:书面表达(满分25分)

61.

假设你是李津,与你以前的外籍教师Mrs. Green 一直保持联系。近日她来信询问你的近况,请根据以下提示给她回复一封邮件。

(1)简要介绍自己的学习和生活;

(2)告知你已成为八月底在津举办的第十三届全运会的志愿者,并介绍为此所做的准备(如深入了解天津等);

(3)希望她有机会重访天津。

注意:

(1)词数不少于100;

(2)可适当加入细节,使内容充实、行文连贯;

(3)开头已给出,不计入总词数。

参考词汇:第十三届全运会 the 13th National Games

Dear Mrs. Green,

I’m glad to hear from you. ______________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Jin

参考答案

第I卷

第一、二部分(Keyto1~55)

1. A 2. C 3.D 4.C 5.A 6.B 7.D 8.A 9.B 10. C

11. D 12. A 13.C 14.B 15.B 16.C 17.A 18. D 19.C 20. B

21. A 22. B 23.C 24.A 25.D 26.D 27.A 28.B 29.D 30. C

31. B 32. D 33.A 34.B 35.C 36.C 37.A 38.B 39.D 40. C

41. B 42. A 43.C 44.D 45.A 46.D 47.B 48.D 49.C 50. A

51. B 52. A 53.B 54.D 55. C

第II卷

第三部分

第一节

Somepossibleanswers:

56. She should make her bed, do her homework and drink no alcohol.

Or: Making her bed, doing her homework and drinking no alcohol.

57. I got/was criticised/scolded. z&xxk

58. He encouraged/comforted/inspired her.

59.Theyarebothpassionateaboutactingandinterestedinpeople.60.Heisagood/devoted/caring/lovingfatherbecausehewasstrictwithhisdaughterandencouragedherwhenshewasintrouble.

Or:Heisalwayssupportive/asourceofstrength.Wheneversheisintrouble,heisthereforher.

点击下载:2017年高考英语天津卷试题及答案word版



[点击关键词在7C教育资源网搜索更多关于高考英语的教学资源]
■高考录入:admin_hqj    责任编辑:admin_hys